Скупштина данас наставља расправу о безбедносној ситуацији

Izvor: GradskeInfo.rs, 23.Maj.2023, 08:46

Скупштина данас наставља расправу о безбедносној ситуацији

Скупштина Србије наставиће данас седницу на којој се разматра владин извештај о безбедносној ситуацији након масовних убистава у Основној ссколи „Владислав Рибникар“ у Београду и на подручју Смедерева и Младеновца – у Малом Орашју и Дубони. Фото: Танјуг/Раде Прелић

>> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << /> Поред владиног извештаја о безбедносној ситуацији, посланици ће расправљати и о Извештају о надзору програма комерцијалних пружалаца медијских услуга за период од октобра 2022. године до краја марта 2023. године са посебним освртом на извештавања о случајевима насиља у телевизијским програмима, који је поднело Регулаторно тело за електронске медије, са Предлогом закључка Одбора за културу и информисање.

На дневном реду је и предлог за формирање Анкетног одбора ради утврђивања чињеница и околности које су довеле до трагедија, који је поднео  посланик Радомир Лазовић и Предлог за гласање о неповерењу министру унутрашњих послова Братиславу Гашићу, који је поднео 61 народни посланик.

Расправа о безбеднсној ситуацији је почела 18. и настављена 19. маја,  а владин извештај представила је премијерка Ана Брнабић која је рекла да ће у наредном периоду 12.368 полицијских службеника обезбеђивати 1.832 школе у Србији, како државне, тако и приватне.

Додала је да је почео са радом електронски систем пријаве насиља над децом на платформи „Чувам те“.

Такође, Брнабић је рекла да ће Влада разоружати Србију и да ће 90 одсто дозвола за оружје бити повучено.

Премијерка је рекла да ће одговарати на питања посланика и расправљати колико год треба о безбедносној ситуацији пре и после трагедија, о мерама које су предузете, очекивањима од њих и докле се стигли са њиховом имплементацијом.

https://gradskeinfo.rs/u-srbiji-novih-255-slucajeva-korona-virusa-nije-bilo-preminulih-23-05-2023/
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Скупштина данас наставља расправу о безбедносној ситуацији се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.