Град оформио савет за борбу против антисемитизма! Чине га три представника, а ево ко су и која је њихова улога

Izvor: GradskeInfo.rs, 23.Maj.2023, 08:44

Град оформио савет за борбу против антисемитизма! Чине га три представника, а ево ко су и која је њихова улога

Градоначелник Новог Сада Милан Ђурић 13. марта 2023. године, донео је Решење о образовању Савета за превенцију антисемитизма. Фото: Илустрација/нсуживо.рс/Павле Пејић Након чега је 28. марта, градоначелник донео Решење о именовању Савета за превенцију антисемитизма (“Службени лист >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Града Новог Сада” број 13/23).
Савет чине три члана. Наиме, савет чине истакнути дипломирани историчар, дипломирани правник са положеним правосудним испитом – најмање 10 година радног искуства и искуством у области заштите људских права и слободе, представник изабран на предлог Јеврејске општине Нови Сад.
У Савет за превенцију антисемитизма именовани су Петар Ђурђев-мастер историчар, Мироје Јовановић-адвокат мастер правник и Ладислав Трајер-предсетавник Јеврејске општине Нови Сад. Тачком III Решења о образовању Савета за превенцију антисемитизма (“Службени лист Града Новог Сада” број 12/23)
Савет је задужен да врши саветодавну и стручну активност у циљу превенције антисемитизма, предлаже мере и начин спровођења мера у циљу едукације грађана и информисања јавности у превенцији антисемитизма и упознаје градоначелника и надлежне органе и носиоце јавних овлашћења са својим стручним закључцима, предлозима и анализама.
Како кажу за НС Уживо, број напада на Јеврејску заједницу и њихове верске објекте се није повећао.
Sportsko – humanitarni turnir u brzom šutiranju trojki za porodicu Kovačević, održaće se 28. maja

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Град оформио савет за борбу против антисемитизма! Чине га три представника, а ево ко су и која је њихова улога се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.