Тридо: Канада ће наставити да подржава Украјину у сукобу са Русијом

Izvor: GradskeInfo.rs, 21.Maj.2023, 10:39

Тридо: Канада ће наставити да подржава Украјину у сукобу са Русијом

Канада ће наставити да подржава Украјину у сукобу са Русијом онолико дуго колико буде потребно, укључујући и обуку украјинских војника, али вероватно и пилота, изјавио је данас канадски премијер Џастин Тридо. Фото: Танјуг/AP/Justin Tang Канадски премијер је на конференцији за новинаре >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << потврдио да је пренео своју подршку председнику Украјине Володимиру Зеленском за време самита лидера Групе седам (Г7) у Хирошими, преноси Ројтерс.
Тридо и други лидери Г7, послали су овог викенда јасан сигнал Русији да ће наставити снажно да подржавају Украјину.
На питање о обуци украјинске војске Тридо је рекао да ће Канада наставити да обучава украјинске војнике и потврдио да се ће овај вид подршке можда бити проширен и на обуку пилота.
Gutereš: Vreme je za reformu Saveta bezbednosti i Bretonvudskog sporazuma

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Тридо: Канада ће наставити да подржава Украјину у сукобу са Русијом се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.