Борбе у Судану настављене, ваздушни удари у предграђу Картума

Izvor: GradskeInfo.rs, 20.Maj.2023, 12:47

Борбе у Судану настављене, ваздушни удари у предграђу Картума

Ваздушни удари извршени су ноћас и јутрос у предграђима Картума, главног града Судана, чиме су борбе ушле у шесту седмицу. Фото: Танјуг/AP Photo/Marwan Ali Цивили су и даље блокирани у хуманитарној кризи, а расељено је више од милион људи током окршаја између војске и паравојних снага >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << за брзу подршку, пренео је Ројтерс.
У земљи се догодио колапс реда и закона, а две стране се међусобно оптужују за пљачке.
Залихе хране, готовине и основних потрепштина брзо се смањују.
Ваздушни напади су извршени у Омдурману и северном Бахрију, који се налазе на супротној страни Нила у односу на Картум, рекли су очевици. Према њиховим речима, ситуација у граду је тренутно релативно мирна, иако су се могли чути спорадични пуцњи.
Према подацима Светске здравствене организације, од почетка сукоба 15. априла погинуло је 705 људи, а најмање 5.287 је повређено.
Sudan: Intenzivne borbe u Kartumu, pojačana vazdušna i artiljerijska dejstva

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Борбе у Судану настављене, ваздушни удари у предграђу Картума се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.