Бела кућа и републикански конгресмени наставили разговоре о јавном дугу

Izvor: GradskeInfo.rs, 20.Maj.2023, 10:55

Бела кућа и републикански конгресмени наставили разговоре о јавном дугу

Преговарачки тим Беле куће и конгресмени из редова републиканске већине, после кратке паузе, наставили су у петак увече разговоре о прихватљивом максимуму америчког јавног дуга, питања које прате немир и неизвесност на финансијским тржиштима. Фото: WikimedinaCommons/Carol M. Highsmith Председавајући >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Представничког дома, републиканац Кевин Макарти, потврдио је да су преговори на Капитол хилу поново настављени, док је Бела кућа истакла да постоје „озбиљне разлике“, наводи се у извештају Би-Би-Сија.
Само неколико сати раније републиканци су прекинули разговоре, оптужујући Белу кућу за „неразумне захтеве“. Без договора две стране, САД би могле да се нађу у ситуацији да не могу да покрију јавни дуг у износу од 31,4 билиона долара, што би значило да америчка администрација више не би могла ни да се задужује, ни да сервисира све своје финансијске обавезе.
У међувремену, министарство финансија САД упозорило је да би криза због несолвентности могла да почне већ 1. јуна.
Председавајући представничког дома Кевин Макарти изјавио је претходно за ТВ емисију Фокс бизнис да ће бити веома фрустрирајуће, ако се врате на разговоре са идејом да ћемо следеће године потрошити више новца него ове. „То није у реду и то се неће догодити“, рекао је Макарти и потврдио да није разговарао са председником Џозефом Бајденом, који до недеље учествује на самиту Г7 у Јапану.
Vrhovni sud SAD poništio presude protiv Tvitera i Gugla

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Бела кућа и републикански конгресмени наставили разговоре о јавном дугу се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.