Посланици наставили рад расправом о владином извештају о безбедносној ситуацији

Izvor: GradskeInfo.rs, 19.Maj.2023, 12:30

Посланици наставили рад расправом о владином извештају о безбедносној ситуацији

Посланици Скупштине Србије наставили су данас рад расправом о владином извештају о безбедносној ситуацији након два масовна убиства која су се догодила у Србији. Фото: Танјуг/Слободан Миљевић Седници присуствује премијерка Ана Брнабић, министри Братислав Гашић, Никола Селаковић, >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Дарија Кисић.
Премијерка Ана Брнабић поручила је данас да ће бити у парламенту колико год буде требало како би дискутовала о важним темама. “Седећу овде и данас и сутра и за пет дана, 10 дана, колико год да треба да разговарамо о овим темама. Мени је жао што нисте слушали јер сам изнела егзактне податке о броју издатих дозвола”, рекла је Брнабић.
Фото: Танјуг/Страхиња Аћимовић Она је додала да се број издатих дозвола за оружје повећавао у Србији након масовних убистава у Лесковцу и Јабуковцу, те да је 2008. године било више од миллион издатих дозвола, а да је актуелна власт тај број смањила на 761.415. Брнабић је одговарала шефу посланичке групе Зелено – леви клуб Радомиру Лазовићу који је, коментарушући да је јуче један човек зољом срушио кућу у Руми, рекао да то говори колико је “ситуација стабилна”.
Министар унутрашњих послова Братислав Гашић је поновио да је од 8.маја до 18.маја у акцији разоружавања Србије предато укупно 23.503 комада оружја и више од миллион комада муниције. Он је истакао да је за протеклих шест месеци одузето у разним акцијама 57.000 комада оружја, али до завршетка судских спорова, то није нешто са чциме се располаже.
Гашић је казао да је полиција подносила прекршајне и кривичне пријаве против Уроша Б. који је извршио масовно убиство код Младеновца.
Током расправе шеф посланичке групе Двери Бошко Обрадовић позвао је чланове владе да поднесу оставке јер, како тврди, нису спремни да преузму одговорност.
Обрадовић је предложио округли сто власти и опозиције, формирање техничке владе која ће, каже, донети хитне мере превенције насиља у друштву.
Vučević : Opozicija želi da preuzme vlast na ulici bez izbora

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Посланици наставили рад расправом о владином извештају о безбедносној ситуацији се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.