Северна Кореја: Војне вежбе САД и Ј. Кореје представљају „нуклеарну уцену“

Izvor: GradskeInfo.rs, 19.Maj.2023, 08:14

Северна Кореја: Војне вежбе САД и Ј. Кореје представљају „нуклеарну уцену“

Северна Кореја оптужила је данас САД и Јужну Кореју да појачавају „нуклеарну уцену“ заједничким војним вежбама и поручила да ће предузети одговарајуће мере против „лудила ратних хушкача“. Фото: Танјуг/Im Byung-shik/Yonhap via AP „Њихова завера да нас војно сломе је још један јасан показатељ >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << да је лудило непријатељских ратних хушкача достигло тачку где се више не може предвидети“, објавила је државна агенција КЦНА, преноси Ројтерс.
Додаје се да ће „бесна нуклеарна ратна галама међу америчким и марионетским ратоборним лидерима“ сигурно довести до одговарајућих одговора.
Истиче се да ће Северна Кореја наставити да развија своје програме наоружања, те да је „легитимно право суверене државе да има моћнија средства за самоодбрану“ како би се одбранила од „озбиљних ситуација и потенцијалних претњи“.
Америчке и јужнокорејске снаге од марта ове године организују интензивне војне вежбе, укључујући ваздушне и морске вежбе.
У вежбама, између осталог, учествују амерички носач авиона и тешки бомбардери.
Kišida: Japan i SAD se dogovorile o nastavku sankcija Rusiji i podršci Ukrajini

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Северна Кореја: Војне вежбе САД и Ј. Кореје представљају „нуклеарну уцену“ се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.