Izvor: GradskeInfo.rs, 18.Maj.2023, 17:40

Кишида: Јапан и САД се договориле о наставку санкција Русији и подршци Украјини

Јапански премијер Фумио Кишида изјавио је данас да се договорио са председником САД Џозефом Бајденом о наставку санкција Русији и подршци Украјини. Фото: Танјуг/AP/Jason DeCrow „Сложни смо око сарадње са земљама истомишљеницима, укључујући чланице Г7 и договорили смо се да наставимо >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << строге санкције Русији, као и снажну подршку Украјини“, рекао је Кишида новинарима после састанка двојице лидера у јапанском граду Хирошими.
Лидери Јапана и САД састали су се уочи самита Групе седам (Г7) који се окупљају у Хирошима од сутра до 21. маја да би разговарали о широком спектру тема од климатских промена и безбедности хране до пооштравања санкција Русији, пренео је Ројтерс.
Бела кућа је саопштила раније данас да су Бајден и Кишида разговарали о начинима за јачање сарадње на плану одбране и супротстављању насилничком понашању Кине.
„Наставићемо да блиско сарађујемо у вези са разним питањима која се тичу Кине и договорили смо се да радимо заједно на заједничким изазовима који укључују Кину“, додао је Кишида.
Поред САД и Јапана Г7 чине и Британија, Канада, Француска, Немачка и Италија.
Kiličdaroglu: Poslaću sve izbeglice kući kada budem izabran za predsednika

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Кишида: Јапан и САД се договориле о наставку санкција Русији и подршци Украјини се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.