Дански тенисер Холгер Руне зауставио Новака Ђоковића у четвртфиналу Рима

Izvor: GradskeInfo.rs, 17.Maj.2023, 16:47

Дански тенисер Холгер Руне зауставио Новака Ђоковића у четвртфиналу Рима

Српски тенисер Новак Ђоковић није успео да се пласира у полуфинале мастерса у Риму, пошто је данас у четвртфиналу изгубио од Данца Холгера Рунеа 6:2, 4:6, 6:2. Фото: Танјуг/Fabrizio Corradetti/LaPresse via AP Меч је је трајао два сата и 20 минута. Ово је био трећи међусобни дуел српског и данског тенисера, >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << а други тријумф Рунеа, који је седми играч на АТП листи.
Данац ће у полуфиналу мастерса у главном граду Италије играти са победником меча између Норвежанина Каспера Руда и Аргентинца Франциска Черундола.
Ђоковић је прошле године освојио мастерс у Риму пошто је у финалу победио Грка Стефаноса Циципаса 4:6, 6:3, 6:3. Ђоковић ће од понедељка, 22. маја изгубити прво место на АТП листи, пошто ће прву позицију преузети Шпанац Карлос Алкараз.
Руне је у првом гему првог сета данашњег меча направио брејк, а онда је на свој сервис стигао до 2:0. Ђоковић је потом смањио на 2:1. Дански тенисер је наставио са одличном игром, а у петом гему направио је нови брејк. Руне је затим повео 5:1, а у наредном гему имао је сет лопту. Ђоковић је смањио на 5:2, али је Руне на свој сервис освојио гем и први сет је добио резултатом 6:2.
Ђоковић и Руне су били сигурни на своје сервисе на старту другог сета. Данац је имао брејк лопту у трећем гему, али је Ђоковић повео 2:1. Српски тенисер је потом затражио медицински тајм-аут. Ђоковић је затим заиграо ангажованије и повео 5:2. Данац је смањио на 5:4, а онда је у десетом гему меч прекинут због кише на сервис Рунеа. Меч је настављен после паузе од скоро сат времена, а Ђоковић је направио брејк и други сет освојио резултатом 6:4.
Руне је на старту трећег сета направио два брејка и повео 3:0. Дански тенисер је заиграо ангажованије у наставку меча и повео 5:1. Ђоковић је смањио на 5:2, а Руне је освојио гем на свој сервис, који му је донео победу.
Мастерс у Риму игра се за наградни фонд од 7.705.780 евра.
Fudbaler Bajerna Džošua Kimih na listi pojačanja Barselone za narednu sezonu

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Дански тенисер Холгер Руне зауставио Новака Ђоковића у четвртфиналу Рима се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.