Брисел тражи објашњење од Скопља о застави ЕУ и уговору са Бехтел и Енком

Izvor: GradskeInfo.rs, 15.Maj.2023, 18:15

Брисел тражи објашњење од Скопља о застави ЕУ и уговору са Бехтел и Енком

Брисел је затражио од Владе Северне Македоније да појасни зашто је почетак градње Коридора 10д обележен европском заставом и зашто је са извођачима „Бехтел и Енка“ уговор сачињен у „четири ока“. Foto: AP Photo/Jean-Francois Badias Информацију су, како јавља Сител, данас званично потврдили >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << представници власти.
Према информацијама са данашњег брифинга, у влади званични Брисел тражи појашњење зашто се закони који немају везе са Европском унијом усвајају по скраћеном поступку и без расправе.
Из Владе РСМ је потврђено, наводи се, за Европску унију спорно то што је споразум са „Бехтел и Енком“ уговор склопљен у „четири ока“, односно зашто није спроведена отворена процедура, што је, сматрају у Бриселу, у супротности са обавезама које је Македонија преузела потписивањем Споразум о стабилизацији и придруживању.
Из македонске владе кажу да очекују да се коридори нађу на трансевропској мрежи, што је кабинету премијера Димитра Ковачевског довољно да нађе изговор за коришћење европске заставе.
Са или без критике званичног Брисела, из владе кажу да немају намеру да одустану од скраћене процедуре за овај пројекат и сматрају да из амандмана Левице стоји најутицајнија опозициона ВМРО-ДПМНЕ Христијана Мицкоског.
Уместо брифинга са новинарима, Ковачевски би требало да иде на ТВ дуел са Мицкоским, захтевала је данас опозиција, преноси тв. Сител на свом порталу.
У процесу усвајања уставних амандмана Влада РСМ очекује да ће имати довољан број посланика из опозиције за укључивање Бугара у Устав, иако, како је рекао премијер, о овој теми нису вођени преговори ни са ким у ВМРО- ДПМНЕ.
Hakeri iz Severne Koreje ukrali 721 milion dolara iz Japana u kriptovalutama

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Брисел тражи објашњење од Скопља о застави ЕУ и уговору са Бехтел и Енком се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.