Весић: Опозиција не жели изборе већ блокаде и оставке

Izvor: GradskeInfo.rs, 15.Maj.2023, 11:34

Весић: Опозиција не жели изборе већ блокаде и оставке

Члан Председништва Српске напредне странке Горан Весић поручио је данас опозиционим представницима да се на власт долази на изборима, а не протестима, пропагирањем насиља и малтретирањем оних који мисле другачије. Фото: Танјуг/Милош Миливојевић „Њихови захтеви показују како >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << они разумеју власт – да политичке противнике треба хапсити, протерати, убити, спречити да се кандидују“, рекао је Весић на ТВ Пинк.
Весић је приметио да је на протесту “Србија против насиља” било свих захтева осим најлогичнијег за опозицију било где на свету, а то је да се одрже избори. “У демократијама се на власт долази изборима и ако сте опозиција и желите да дођете на власт јер сматрате да постојећа власт више нема подршку и легитимитет, потпуно је нормално да тражите изборе јер се на изборима добија власт, али као што видите, они имају све друге захтеве, само не да траже изборе. Када им председник Вучић каже да влада може да поднесе оставку и да се избори одрже до краја септембра, онда настаје хистерија и беже од избора као ђаво од крста”, истакао је Весић.
Весић је рекао да је изражавање политичке воље, тако што се малтретирају људи који не желе да учествују у протесту, потпуно недопустиво, и истакао да је затварање моста кривично дело за које организатори протеста треба да одговарају. Додао је да опозиција не жели изборе већ блокаде саобраћајница и да неко поднесе оставку.
Весић је рекао да би, иако свако има право на изражавање свог политичког става на сваки начин, па и протестом, било добро да протести буду пријављени и да се одржавају у складу са законом тако да се не малтретирају грађани што се, како каже, управо догодило на мосту “Газела”.
Додао је да преко моста Газела дневно прође 128.000 возила као и 1.351 возило јавног превоза у којима се сваког дана превезе скоро 200.000 људи. “Када се све то узме у обзир, онда вам је јасно каква је штета нанета, како онима који користе “Газелу” за превоз теретног саобраћаја јер 7.171 лако теретно возило дневно пређе преко Газеле тако и онима који су кренули из једног у други део града”, рекао је Весић.
Како је додао, јуче се у једној емисији могла чути “хистерија претњи и увреда против Вучића и јасно је поручено да избори нису потребни, те да треба убити садашњу власт и протерати људе”.
“Они који учествују у тој емисији, а то су еминентни представници опозиције, кажу да изборе не могу да добију и они то јако добро знају. Добро знају да је председник Вучић пре само годину дана добио више од 60 одсто гласова”, рекао је Весић.
Опозицији је поручио да, ако желе да дођу на власт, траже изборе на којима ће грађани рећи чију политику желе да се спроводи. “Опозиција не жели изборе већ само да неко поднесе оставку, да ли је то министар, неко из РЕМ-а. Не желе да разговарају већ траже да се некоме укине национална фреквенција јер се њима уређивачка политика те телевизије не свиђа. Нихови захтеви показују како они разумеју власт – ухапсити, протерати, убити, спречити Вучића да се кандидује…”, рекао је Весић.
Навео је да најтрагичније то што они који организују протесте злоупотребљавају убиство деце што је, додао је, тешка трагедија за нашу земљу. У трагедијама које су се догодиле у Основној школи “Владислав Рибникар” и у Младеновцу изгубљено је много младих живота, подсетио је Весић и додао да сва друштва која су се суочила са таквим трагедијама покушавају заједнички да нађу решење.
“Уместо да заједнички о томе разговарамо, да видимо какве промене су нам потребне у систему образовања или социјалној заштити, да се води расправа у друштву ми имамо групу која покушава да на несрећи која се догодила у нашој земљи профитира и заузме власт, али ако може не на изборима већ заустављањем ‘Газеле’, малтретирањем и протеривањем људи”, рекао је Весић.
Petković se sastao sa Lajčakom, uoči nove runde dijaloga sa Prištinom

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Весић: Опозиција не жели изборе већ блокаде и оставке се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.