Амбасадор Кипра: Наш став о непризнавању Косова је принципијелан и доследан

Izvor: GradskeInfo.rs, 14.Maj.2023, 10:07

Амбасадор Кипра: Наш став о непризнавању Косова је принципијелан и доследан

Амбасадор Републике Кипар у Србији Димитриос Теофилакту потврдио је да је став његове земље о непризнавању тзв. Косова принципијелан и доследан. Фото: Танјуг/Страхиња Аћимовић „Кипар поштује територијални интергитет Србије, као што поштује територијални интегритет свих >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << других држава. Наш став о непризнавању Косова је принципијелан и доследан и то не само због тога што имамо сличан проблем. Да бисмо били кредибилни, морамо се руководити доследним и принципијелним ставовима, у складу са међународним правом“, истакао је Теофилакту у интервјуу за данашњу Политику, на крају дипломатског мандата у Београду.
Према његовим речима, односи Кипра и Србије су традиционално јаки, неговани и многоструки.
„У светлу актуелних дешавања у вези са Кипром и Косовом, потребни смо једни другима и свесрдно се подржавамо, уз отварање нових простора за даље унапређивање наших односа“, истакао је амбасадор Кипра.
Он је рекао да, у складу са политиком ЕУ, његова земља подржава дијалог Београда и Приштине, али инсистира са осталим земљама чланицама на пуној примени одредаба које се тичу српских општина на КиМ и „кључни су аспект политике Београда, у складу са Бриселским споразумом“.
Теофилакту је указао да се, са друге стране, када витални интереси такозваних малих држава нису у складу са интересеима других, углавном већих играча, одређени притисци или последице „морају предвидети“.
Он је, међутим, оценио да, без обзира на економске или друге последице, државе не би требало да доносе одлуке под притиском.
Nemanjića orlovi postigli zapažene rezultate na trci “Tribalion“

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Амбасадор Кипра: Наш став о непризнавању Косова је принципијелан и доследан се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.