Покушај блокирања Србије: Опозиционари зауставили саобраћај на ауто-путу, сукоби с грађанима који желе да прођу (ФОТО/ВИДЕО)

Izvor: GradskeInfo.rs, 12.Maj.2023, 21:22

Покушај блокирања Србије: Опозиционари зауставили саобраћај на ауто-путу, сукоби с грађанима који желе да прођу (ФОТО/ВИДЕО)

Иза протеста се крије покушај опозиције да заседне у фотеље, с обзиром да то на изборима никако не могу да остваре. Грађане Србије, а пре свега грађане Београда данас очекује прави кошмар због протеста дела опозиције која планира да, мимо свих прописа, блокира „Газелу“. Фото: >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Copyright Printscreen Посланици група Уједињени, Народна странка, Зелено-леви клуб, Морамо-Заједно и Демократске странке окупили су се испред Скупштине Србије на протесту политичких партија. Сраман скуп опозиционих партија под називом „Протест против насиља“ има за циљ да блокира нормалан живот у Србији и Београду. Иза свега се, наравно, крије покушај опозиције да заседне у фотеље, с обзиром да то на изборима никако не могу да остваре.
Дрогирани и насмејани малтретирају грађане
Снимци који долазе са скупа најбоље показују како је то изгледало, а на њима се виде насмејани наркомани који малтретирају грађане и онемогућавају им пролаз.

Расчињени монах СПЦ Антоније, познат по разним инцидентима, прикључио се протесту опозиције и малтретирању Београђана.
Забранили мајци са децом да прође Окупљени опозиционари нису дозволили мајци са четворо деце да прође, чиме су само показали колико овај протест заиста има везе са бригом за децу.
Присталице опозиције напале су грађане на мосту Газела.
Фото: Printscreen Окупљени опозиционари блокирали су ауто-пут у оба смера. Убрзо се створила велика гужва, а возачи негодују зато што не могу да прођу.
Окупљени опозиционари су, у пролазу поред зграде Владе, узвикивали „Вучићу, одлази“, чиме су још једном потврдили да овај скуп није протв насиља, него покушај опозиције да се докопа фотеље.
Фото: Printscreen Парадоксално, пароле се узвикују поред зграде Владе, док је канцеларија председника Србије у згради Председништва.
Сукоби са грађанима
Учесници протеста су вербално, а потом физички напали оне који су желели да прођу Улицом Кнеза Милоша, како би наставили пут кући. Фото: Printscreen Инцидент се догодио код „Лондона“ на самој раскрсници.
Опозиција кренула ка Газели
Пар стотина окупљених кренуло је ка Газели у намери да блокира ауто-пут. Један део окупљених је остао испред скупштине не желећи да ствара саобраћајни колапс и тиме ствара проблеме својим суграђанима.
Окупљени (не)ће шетати до Газеле
Међу окупљеним на протесту влада подељено мишљење да ли треба да се иде до Газеле и блокира ауто-пут. Неки од њих узвикују да их не интересују политичари из опозиције и да су на протесту само зато што су против насиља.
Политичари на протесту
Међу окупљенима су опозициони политичари Срђан Миливојевић, Вук Јеремић, Зоран Лутовац, Добрица Веселиновић, Сергеј Трифуновић, Радомир Лазовић…
Мали одзив демонстраната
Према фотографијама са „Накси камера“ на протестима се окупио знатно мањи број грађана него прошли пут. Око 150 окупљених блокирало је саобраћај испред Народне скупштине. Они не пуштају градске аутобусе да превезу људе кућама после радног дана. Поједини возачи морали су због њих да крше саобраћајна правила, и возе у рикверц.
Фото: Printscreen/Naxi radio Стигао Срђан Миливојевић
Протести полако почињу, а на њих је међу првима стигао Срђан Миливојевић из ДС.
Шта желе организатори протеста?
Пакао за грађане почиње у 19 часова када су политички представници који организују протесте најавили блокаду ове важне саобраћајнице. Њихов план је да са малтретирањем грађана крену у највећем саобраћајном шпицу у поподневним часовима када се народ враћа кући са посла.
Иако свесни да су блокада „Газеле“ и излазак на ауто-пут кривично дело јер се ради о међународном ауто-путу, то их не спречава у намери да направе хаос у саобраћају.
План тог дела опозиције је да прочитају саопштење МУП-а које су добили пре два дана, у коме пише да је блокирање „Газеле“ кривично дело, а онда да окупљене наведу да скандирају како би им то било оправдање због чега блокирају међународни ауто-пут.
Блокирање ауто-пута је кривично дело Кривични закон у члану 290 јасно каже да ко постављањем препрека на саобраћајницама тако угрози јавни саобраћај тако да тиме доведе у опасност живот или тело људи или имовину већег обима, казниће се затвором до три године. Један од организатора који планирају да блокирају „Газелу“ је Александар Јовановић Ћута, који је већ био актер неколико инцидената. Ћута је пре само неколико дана у Народну скупштину намеравао да уђе са бибер-спрејом. Јуче је позвао и на рушење државног поретка на улицама.
– Од Братислава Гашића, од Александра Вулина тражимо да ураде једино што треба да ураде. Да се моментално склоне са својих функција. Боље да то ураде сами него да их народ мења на улицама! – рекао је Ћута.
Ћута је два пута током конференције поновио „или ће то урадити сами, или ћемо ми то урадити на улицама“.
Осим Јовановића, један од организатора овог протеста је и Срђан Миливојевић из онога што је остало у рушевинама Демократске странке.
Миливојевић се „прославио“ тиме што је јавно изрекао да ће деца и брат председника Вучића бити пронађени у шахту као убијени лидер Либије Моамер Гадафи. Он, који је, такође, тражио ослобађање човека који је позвао на убиство председника и државни удар – Дејана Петра Златановића, сада је организатор „протеста против насиља“.

С друге стране, главни идеолог опозиције Милован Бркић је на прошлом протесту позвао децу да узму пушке у руке и “реше судбину Србије”. Те речи је главни и одговорни уредник „Таблоида“ изговорио само пар дана после стравичних масакара који су шокирали Србију.
Брнабић: Србија мора да иде даље, не сме да стане

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Покушај блокирања Србије: Опозиционари зауставили саобраћај на ауто-путу, сукоби с грађанима који желе да прођу (ФОТО/ВИДЕО) се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.