САД: Трамп поднео жалбу на пресуду за сексуално злостављање

Izvor: GradskeInfo.rs, 12.Maj.2023, 07:24

САД: Трамп поднео жалбу на пресуду за сексуално злостављање

Бивши председник САД, Доналд Трамп, потврдио једа је поднео жалбу на одлуку пороте савезног суда на Менхетну, која га је у уторак прогласила одговорним за сексуално злостављање и клеветање новинарке и колумнисткиње часописа „Ел“, Џин Керол и досудио јој одштету од пет милиона >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << долара. Фото: Танјуг/AP Photo/Evan Vucci Доналд Трамп је 1990-тих сексуално злостављао новинарку И. Џин Керол, а затим ју је оклеветао тако што ју је жигосао као лажова, наведено је у одлуци судске пороте, пренео је раније Ројтерс, уз оцену да је тако нанет ударац Трамповој кампањи за председничку номинацију Републиканске странке.
Током грађанског судског процеса Керолова (79) је посведочила да ју је Трамп (76) силовао у робној кући “Bergdorf Goodman“ на Менхетну 1995. или 1996. године, а затим и нанео штету њеној репутацији тако што је објавио своју верзију тих сексуалних преступа која је, према њеним речима, „потпуна превара и лаж“.
Порота је, међутим, установила да Трамп није силовао Керолову, већ да ју је сексуално злостављао.
Деветочлана порота савезног суда на Менхетну, одлучила је након расправе која је трајала нешто мање од три сата, да одреди новчану казну у износу од око пет милиона долара за компензацију и нанету штету Кероловој.
Vrhovni sud Pakistana:Hapšenje Imrana Kana nezakonito, pustiti ga na slobodu

Преузмите андроид апликацију.
Чланак САД: Трамп поднео жалбу на пресуду за сексуално злостављање се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.