Осморо представника Србије, међу њима и Новосађани, добило сертификате за експерте за сузбијање злочина над дивљим врстама након обуке у Ш

Izvor: GradskeInfo.rs, 11.Maj.2023, 17:08

Осморо представника Србије, међу њима и Новосађани, добило сертификате за експерте за сузбијање злочина над дивљим врстама након обуке у Ш

Након што су српски представници прошли три нивоа обуке у оквиру Академије за сузбијање злочина над дивљим животињама (Wildlife Crime Academy), одржаној у Малаги у Шпанији, половином априла ове године, њих осморо је добило сертификат за експерта за истрагу злочина над дивљим животињама. Фото: >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << PrtSc/НС уживо/ Н. Секулић/ Завод за заштиту природе Србије Они долазе из Друштва за заштиту и проучавање птица Србије, Покрајинског завода за заштиту природе, Научног института за ветеринарство „Нови Сад“, (др Биљана Ђурђевић, научни сарадник и др Радомир Ратајац, виши научни сарадник), Првог основног јавног тужилаштва у Београду и са Катедре за патологију Факултета ветеринарске медицине у Београду.
Кроз ову обуку пролазили су представници девет земаља Европе и тако ушли у историју као први и једини који су добили професионалне квалификације на високом и специјализованом нивоу на тему анализе злочина.
 







Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

















 
Objavu dijeli Naučni institut Novi Sad (@niv.ns)


Академију су организовали Фондација за конзервацију лешинара (Vulture Conservation Foundation) и Покрајинска влада Андалузије у оквиру пројеката BalkanDetox LIFE i LIFE with Vultures спознорисаних од стране Европске уније.
„На овај начин стручњаци из наше земље обучени су за коришћење развијених протокола за процесуирање ситуација попут тровања или усмрћивања ватреним и другим оружјима, пре свега заштићених врста птица и других животиња, који треба да битно допринесе успостављању функционалног система решавање случајева злочина на на дивљим птицама али другим заштићеним врстама“, стоји на званичном Инстаграму Научног инстута Нови Сад.
Najavljena rekreativna manifestacija „Tour de Fruška“

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Осморо представника Србије, међу њима и Новосађани, добило сертификате за експерте за сузбијање злочина над дивљим врстама након обуке у Шпанији се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.