Чешка влада представила план за смањење дефицита и реформу пензија

Izvor: GradskeInfo.rs, 11.Maj.2023, 15:30

Чешка влада представила план за смањење дефицита и реформу пензија

Чешка влада представила је данас низ економских мера за смањење буџетског дефицита и предлог реформе пензијског система. Фото: Pixabay/Sergei Tokmakov Влада жели да у следећој години смањи државне издатке за 4 милијарде евра, преноси портал сезнам.цз.
„Земља се задужује застрашујућом >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << брзином. Ако не нагазимо кочницу, ситуација би се отргла контроли, на рачун наше деце и унука“, рекао је чешки премијер Петр Фиала на почетку данашње конференције за медије.
Представљено је 55 мера штедње, а Чешка ће, између осталог, смањити субвенције за приватне фирме у индустрији и трговини, као и издвајања за запослене у државним установама.
Уводе се две пореске стопе уместо досадашњих три, од 12 и 21 одсто.
Повећан је порез на некретнине, алкохол-укључујући чувено чешко пиво, дуван, више ће морати да плаћају како правна лица, тако и део запослених.
„Не очекујемо похвалу ни разумевање, али спремни смо да објашњавамо своје одлуке и одбранимо их“, рекао је премијер Фиала.
Предложен је и нови систем одласка у пензију, а влада претпоставља да ће људи у пензији провести 21,5 година.
Влада гарантује минималну пензију у износу од 20 одсто просечне плате.
„Сви ћемо следеће године осиромашити“, прокоментарисала је језгровито на Твитеру посланица главне опозиционе странке АНО Алена Шилерова.
Španska vlada će izdvojiti 2,2 milijarde evra za ublažavanje posledica

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Чешка влада представила план за смањење дефицита и реформу пензија се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.