Гутереш: Смрти цивила у Гази неприхватљиве, одмах да се зауставе

Izvor: GradskeInfo.rs, 11.Maj.2023, 08:02

Гутереш: Смрти цивила у Гази неприхватљиве, одмах да се зауставе

Генерални секретар Уједињених нација Антонио Гутереш сматра да су смрти цивила у Појасу Газе неприхватљиве и позива да се то одмах заустави, саопштио је данас заменик портпарола УН Фархан Хак. Фото: Танјуг/AP Photo/Lujain Jo „Израел мора да поштује своје обавезе у складу са међународним >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << хуманитарним правом, што укључује пропорционалну употребу силе и предузимање свих изводљивих мера предострожности да се поштеде цивили и цивилни објекти“, рекао је Хак, преноси Ројтерс.
Претходно је објављено да је Египат данас започео посредовање у мировним преговорима између Израелаца и Палестинаца како би се обуставили сукоби у Гази који трају последња два дана. Од почетка године, израелске безбедносне снаге убиле су више од 100 Палестинаца, од којих су већина били борци екстремистичких група, а међу њима је било и цивила.
У сукобима је, такође, убијено најмање 18 Израелаца и страних држављана.
Izraelska avijacija izvršila udare na pozicije Islamskog džihada u pojasu Gaze

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Гутереш: Смрти цивила у Гази неприхватљиве, одмах да се зауставе се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.