Додик: Нема одлуке да је Шмит високи представник, његов извештај не значи ништа

Izvor: GradskeInfo.rs, 11.Maj.2023, 07:42

Додик: Нема одлуке да је Шмит високи представник, његов извештај не значи ништа

Извештај Кристијана Шмита који је достављен Савету безбедности УН не значи ништа, јер нема одлуке да је он високи представник у БиХ, рекао је данас председник Републике Српске Милорад Додик. Фото: Танјуг/Зоран Жестић Он је за РТРС истакао да се „странци у Сарајеву највише боје >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << грађана“.
„Амбасаде се превише петљају у унутрашња питања БиХ. Лажни странци нам стално држе нека предавања“, казао је Додик.
Навео је да су постојали покушаји да се оспори право да Република Српска достави извештај у УН. „Нема одлуке да је Шмит високи представник, а секретар УН-а доставља да се разматра извештај човека који није легитимно изабран“, навео је Додик.
Додик је рекао и да ће довести 10.000 Срба да протестују пред неком амбасадом и Канцеларијом високог представника међународне заједнице у БиХ (ОХР) у Сарајеву, јер за то има доста разлога.
„Гарантујем да могу да доведем 10.000 људи у Сарајево да се обрачунамо са странцима који све деградирају“, рекао је Додик.
Указао је да постоји ароганција према Републици Српској, као и да он жели да се сарађује на пројектима, нагласивши да је Српска стабилна и најмање задужена, али да то смета другој страни. Српски члан и председавајућа Председништва Жељка Цвијановић у свом обраћању Савету безбедности Уједињених нација раније данас рекла је да претеће присуство високог међународног представнка у БиХ и његови стални покушаји да микроуправља БиХ, гуше демократски процес и подривају несметан унутрашњи дијалог и помирење који су кључни за будући успех БиХ.
Cvijanović napustila sednicu SBUN dok je Šmit podnosio Izveštaj o stanju u BiH

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Додик: Нема одлуке да је Шмит високи представник, његов извештај не значи ништа се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.