Русија:Путин потписао указ о регрутацији за војну обуку резервног састава војске

Izvor: GradskeInfo.rs, 10.Maj.2023, 17:20

Русија:Путин потписао указ о регрутацији за војну обуку резервног састава војске

Председник Руске Федерације Владимир Путин потписао је указ о регрутацији резервног састава у 2023. години ради војне обуке, објављено је данас на званичном интернет порталу Кремља. Фото: Танјуг/Dmitry Azarov, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP, File „Донео сам одлуку да у 2023. години позовем држављане >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Русије који се налазе у резервном саставу на војну обуку у оружаним снагама Руске Федерације, Националној гарди Руске Федерације, државним безбедносним агенцијама и Федералној служби безбедности“, наводи се у тексту указа, преноси агенција РИА Новости.
У складу са уредбом, влада и регионални органи управе морају да обезбеде спровођење свих активности у вези са регрутацијом припадника резервног састава.
Регрутација грађана утврђена је законом о обављању војних дужности у редовима оружаних снага Русије и другим службама и саставни је део војних активности с циљем унапређење борбених вештина резервиста.
Ово је редовна активност која се спроводи сваке године, а може се спроводити и са учесталошц́у једном у три године, наводи агенција РИА.
Максимално време које резервиста може да проведе ангажован у активном саставу руске војске износи 12 месеци.
Украјински генералштаб: Од почетка рата, Русија изгубила више од 196.000 војника

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Русија:Путин потписао указ о регрутацији за војну обуку резервног састава војске се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.