Став Шпаније о непризнавању тзв. Косова остаје непромењен

Izvor: GradskeInfo.rs, 10.Maj.2023, 16:13

Став Шпаније о непризнавању тзв. Косова остаје непромењен

Потпредседник владе и министар одбране Милош Вучевић састао се данас са амбасадором Краљевине Шпаније Раулом Бартоломеом Молином. Фото: Танјуг/Министарство одбране и војске Србије Министар Вучевић захвалио је на принципијелном ставу Краљевине Шпаније по питању непризнавања >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << једнострано проглашене независности тзв. „Косова“, као и за недавно гласање поводом захтева Приштине за чланство у Савету Европе, што је показатељ доследности у поштовању суверености других држава.
Он је нагласио да Србија снажно подржава територијални интегритет Краљевине Шпаније и указао на искрено пријатељство двеју држава, саопштило је Министарство одбране.
Министар одбране изразио је задовољство оствареним нивоом сарадње у области одбране и истакао заједничко учешће у мултинационалним операцијама, а посебно заједнички ангажман у мисији Уједињених нација УНИФИЛ у Либану.
Он је указао на опредељеност за наставак војне сарадње и развој сарадње у домену војне индустрије, као и значај наставка започетих активности војноекономске и војнотехничке сарадње попут профилисања даљих облика сарадње на нивоу истраживачко-развојних установа и одбрамбених индустрија две земље.
Амбасадор Молина поручио је да став Краљевине Шпаније о непризнавању такозваног „Косова“ остаје непромењен и да ова земља наставља да снажно подржава захтеве Србије за очување суверенитета и територијалног интегритета.
Он је, такође, оценио да постоји простор за унапређење сарадње у области одбране, посебно у одбрамбеној индустрији и истакао спремност Краљевине Шпаније за наставак заједничког ангажовања у мултинационалним операцијама, као и интензивирање војно-војне сарадње.
Амбасадор Молина похвалио је професионални однос припадника Војске Србије који се ангажују у оквиру шпанског контингента у Сектору Исток у мисији УНИФИЛ у Либану, наведено је у саопштењу.
Stano: Lajčak sutra u Prištini, u petak u Beogradu

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Став Шпаније о непризнавању тзв. Косова остаје непромењен се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.