Izvor: GradskeInfo.rs, 10.Maj.2023, 07:00

Њујоршка порота прогласила Трампа кривим за сексуално злостављање новинарке

Порота у Њујорку прогласила је данас кривим бившег америчког председника Доналда Трампа за сексуално злостављање и клевету новинарке Е. Џин Керол 1990-их година. Фото: Танјуг/AP/Mary Altaffer
Доналд Трамп је 1990-тих сексуално злостављао новинарку Е. Жан Керол, а затим је оклеветао >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << тако што је жигосао као лажова, наводи се у данашњој одлуци судске пороте, пренео је Ројтерс, уз оцену да је тако нанет ударац Трамповој кампањи за председничку номинацију Демократске странке.

Деветочлана порота савезног суда на Менхетну, одлучила је након расправе која је трајала нешто мање од три сата, да одреди новчану казну у износу од око пет милиона долара за компензацију и нанету штету Кероловој.
Да би се Трамп прогласио кривим било је потребно да деветочлана порота састављена од шест мушкараца и три жене, донесе једногласну одлуку.
Керолова (79) је посведочила током грађанског судског процеса да је Трамп (76) силовао у робној кући “Bergdorf Goodman“ на Менхетну 1995. или 1996. године, а затим и нанео штету њеној репутацију тако што је објавио своју верзију тих сексуалних преступа која је, према њеним речима, „потпуна превара и лаж“.
Међутим, порота је установила да Трамп није силовао Керолову, већ да ју је сексуално злостављао.
Трамп је, према резултатима истраживања јавног мњења, лидер у трци за републиканску председничку номинацију и показао је невероватну способност да преброди све контроверзе које би иначе уништиле већину других политичара, додаје Ројтерс.
Трамп: Срамотна пресуда, наставак највећег лова на вештице свих времена Бивши амерички председник Доналд Трамп назвао је вечерас срамотном пресуду којом је проглашен кривим за сексуално злостављање колумнисткиње И.Џин Керол, и оценио да таква одлука пороте представља наставак „највећег лова на вештица свих времена“.
Трамп је на друштвеној мрежи „Truth Social“ рекао да „апсолутно нема појма“ ко је И.Џин Керол.
Почело суђење Трампу по оптужби за силовање

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Њујоршка порота прогласила Трампа кривим за сексуално злостављање новинарке се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.