Москва обећала Вагнеру оружје за наставак акција у Бахмуту

Izvor: GradskeInfo.rs, 07.Maj.2023, 14:18

Москва обећала Вагнеру оружје за наставак акција у Бахмуту

Оснивач руских паравојних снага Вагнер Јевгениј Пригожин саопштио је да је његовим борцима обећано да ће добити муницију и оружје за наставак даљих акција у Украјини, не прецизирајући да ли то значи да одустаје од најављеног повлачења из Бахмута 10. маја. Фото: Танјуг/Prigozhin Press >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Service via AP Пригожин је саопштио да је добио наређење у којем је борцима Вагнера обећано да ће добити муницију и оружје за наставак даљих акција, а Сергеј Суровикин, заменик команданта руских снага у оквиру специјалне операције, доносиће све одлуке о борбеним дејствима, сарадњи са Министарством одбране Руске Федерације, објављено је на Телеграм каналу Пригожинове прес службе.
„Вечерас смо добили борбено наређење… Обећавају да ће нам дати онолико муниције и оружја колико нам је потребно да наставимо даље акције… Суровикин је одређен за оног који ће доносити све одлуке које се тичу борбених дејстава Вагнера, у сарадњи са Министарством одбране“, наводи се у саопштењу, а преноси РИА Новости.
Према речима Пригожина, у наредби се наводи да Вагнер може да делује у Бахмуту онако како сматра за потребно, преносе Известија.
Пригожин је раније рекао да ће 10. маја повући Вагнерове снаге из Бахмута због недостатка муниције.
Čavušoglu: SAD su tražile od nas da pošaljemo Ukrajini S-400, odbili smo

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Москва обећала Вагнеру оружје за наставак акција у Бахмуту се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.