Француска заврнула славине: Суша обуставила продају базена, Источни Пиринеји годину дана без кише

Izvor: GradskeInfo.rs, 06.Maj.2023, 15:45

Француска заврнула славине: Суша обуставила продају базена, Источни Пиринеји годину дана без кише

Од 10. маја, продаја баштенских базена биће забрањена у деловима јужне Француске због суше и несташице воде у региону. Фото: Pexels Продаја базена ће бити забрањена, а више неће бити дозвољено прање аутомобила, заливање башта или пуњење постојећих базена.
Француски министар за >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << еколошку транзицију Кристоф Бешу објашњава зашто су власти одлучиле да забране продају базена:
-То је да спречи људе да дођу у искушење да ионако раде оно што не би требало да раде – односно да их попуне- каже француски министар, преноси ББЦ.
Фото: tellerreport.com Каже и да су Источни Пиринеји подручје које није имало кише више од годину дана и да у таквој кризи воду која је доступна треба користити само као воду за пиће.
Министар каже и да је око 2.000 села и градова у Француској у опасности да ове године изгуби водоснабдевање. Прошле године је 1.000 општина имало озбиљне проблеме са приступом води.
Univerzitet Ontario procenio koji će gradovi biti NAJMNOGOLJUDNIJI do 2050. godine (FOTO)

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Француска заврнула славине: Суша обуставила продају базена, Источни Пиринеји годину дана без кише се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.