Газда Наполија: Ако нас УЕФА не заустави, освајамо Лигу шампиона

Izvor: GradskeInfo.rs, 06.Maj.2023, 11:42

Газда Наполија: Ако нас УЕФА не заустави, освајамо Лигу шампиона

Газда Наполија Аурелио де Лаурентис коначно је изнад свих у чаробној игри и култној Серији А, клуб подно Везува је напокон шампион, после више од три деценије. Фото: Танјуг/Matteo Secci/LaPresse via AP Лудница у Напуљу не престаје, највећа журка на свету је управо тамо, људи не спавају, не >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << раде, слави се, пије се, фудбал је у овом граду религија, а стадион „Дијего Марадона“ свето место.
„Чекали смо на ово 33 године. Када сам преузео клуб рекао сам да ће ми бити потребно да уведем тим из Серије Ц у Европу за десет година, али требало ми је мање. Тражио сам још десет за „Скудето“, и десило се исто. Сада само желимо да наставимо да побеђујемо“, сијао је од задовољства ексцентрични Де Лаурентис.
Подсетимо, Де Лаурентис је стао на чело клуба 2004. године када је Наполи због нагомиланих дугова избачен у трећи ранг такмичења. Један од најутицајнијих европских филмских продуцената сетио се тог момента у данима великог славља. Сећа се тренутка када је уложио новац и удахнуо нови живот Наполитанцима.
„Купио сам клуб док сам снимао филм са Гвинет Палтроу, Џадом Лоуом и Анђелином Џоли. Понудио сам 37 милиона евра, а све што сам добио за те паре је име. Није било играча, ничега. Дошао сам из Холивуда да играм Серију Ц, на терене где су могли да ме пљуну са трибина, али ово искуство је боље од било којег филма који сам снимио, а оних 37 милиона су најбоље уложене паре“.
Амбициозни газда Наполитанаца тврди да је ове сезоне Наполи могао и до трофеја Лиге шампиона да се није испречила – УЕФА. „Били смо бољи од Милана и елиминсиани смо само зато што судија није био дорастао задатку. Али то је фудбал, то је УЕФА. Пре годину дана рекао сам да ћемо освојити титулу и многи су ми се тада смејали. Имали смо неколико размажених играча који више нису могли да нам пруже то што смо желели, била су нам потребна нова лица и уједињена група играча. Када ћемо освојити Лигу шампиона? Ако нас УЕФА поново не заустави као што је сада са судијама, освојићено следеће сезоне“ ,поручује Де Лаурентис.
Bahar stiže u Zvezdu – Marko Nikolić ide u Makabi

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Газда Наполија: Ако нас УЕФА не заустави, освајамо Лигу шампиона се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.