Зуљфај: ЕУ тражи поништавање мандата на северу КиМ

Izvor: GradskeInfo.rs, 04.Maj.2023, 11:20

Зуљфај: ЕУ тражи поништавање мандата на северу КиМ

Политички саветник премијера привремених приштинских институција Јетон Зуљфај рекао је данас да је Европска унија затражила да новоизабрани председници општина на северу Косова и Метохије не полажу заклетве и да им се пониште мандати. Фото: Танјуг/Дописништво КиМ Он је поручио >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << да не могу да се испостављају захтеви за промену законских услова који су дефинисани уставом и законима тзв. Косова, преноси Коха.
„Имамо градоначелнике који су изабрани у складу са законском процедуром. Осуђујемо намерни бојкот Српске листе, који је евидентно био погрешан. Међутим, њихов бојкот је погрешна одлука коју не можемо да толеришемо“, поручио је Зуљфај. Говорећи о статуту Заједнице српских општина који је српски управљачки тим представио на састанку у Бриселу, навео је да је такав предлог скандалозан и потпуно неприхватљив за Приштину.
„Нацрт који су представили, за нас је потпуно неприхватљив. Овај тим је сада демонтиран и више нам није потребан“, рекао је Зуљфај и додао да ће косовска страна изнети своје идеје на следећем састанку.
„Када будемо разговарали следећи пут, имаћемо своје идеје. Није само наш захтев да ЗСО не треба да има извршна овлашћења, то је и став ЕУ и САД“, истакао је он. Зуљфај је поручио да приштинска влада не планира да формира још један управљачки тим за нацрт статута.
„Тај управљачки тим више ником није потребан. Тим је представио своју жељу за Републиком Српском на Косову. Њихов нацрт статута смо прогласили неприхватљивим. Сада смо у новој фази кад имамо визију премијера“, навео је он.
Blinken: U mislima smo uz narod Srbije

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Зуљфај: ЕУ тражи поништавање мандата на северу КиМ се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.