Француски Уставни савет одбио да се на референдуму гласа о пензионој реформи

Izvor: GradskeInfo.rs, 04.Maj.2023, 08:35

Француски Уставни савет одбио да се на референдуму гласа о пензионој реформи

Уставни савет Француске данас је одбио и други захтев опозиционих посланика и противника најављене пензионе реформе француског председника Емануела Макрона, који су након недеља протеста тражили да се одржи референдум о реформи. Фото: Танјуг/AP Photo/Laurent Cipriani Савет је у саопштењу >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << навео да предложени референдум не испуњава законске критеријуме дефинисане уставом, пренео је Ројтерс
Како подсећа британска агенција, Макрон је пркосио жестоким синдикалним протестима против његовог плана да се старосна граница за одлазак у пензију подигне за две године на 64, прогуравши закон кроз парламент без коначног гласања и потписавши га прошлог месеца. Ројтерс наводи да ће сада синдикати и опозиција покушати да скрену пажњу на протесте који су широм земље заказани за 6. јун, два дана пре него што посланици у парламенту треба да расправљају о предлогу опозиције да се поништи закон о пензијама.
Истраживања јавног мњења показују да велика већина бирача негативно гледа на нови закон.
EK predložila nove zakone za pojačanu borbu protiv korupcije

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Француски Уставни савет одбио да се на референдуму гласа о пензионој реформи се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.