Селаковић на постављању нове бисте Срђану Станчетићу

Izvor: GradskeInfo.rs, 03.Maj.2023, 16:55

Селаковић на постављању нове бисте Срђану Станчетићу

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Никола Селаковић посетио је данас гроб и присуствовао постављању нове бисте српском хероју Срђану Станчетићу, који је погинуо на Кошарама 28. јула 1998. године, приликом евакуације тела потпуковника Горана Остојића. Фото: >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Танјуг/Министарство за рад, запошњавање, борачка и социјална питања Срђан Станчетић живот је изгубио са 24 године, као старији водник и припадник елитне 63. падобранске бригаде.
На гробљу у селу Баново Поље код Богатића, 1999. године – годину дана након смрти Срђана Станчетића, била је подигнута бронзана биста палог јунака, која је пре пар месеци украдена са његовог гроба.
Нову бисту донирао је Бобан Јеремић, власник Уметничке ливнице „Јеремић“, чији је деда израдио и прву бисту хероја, наводи се у саопштењу ресорног министарства.
У разговору са мајком погинулог Срђана, Драгославом, као и председником Општине Богатић М. Дамњановићем, министар Селаковић је указао да је циљ Министарства да свако место у Србији добије спомен обележје на пале хероје из ратних сукоба 1991 – 1999. године.
Они су се усагласили да, поред тога сто ће једна улица у Богатићу носити име хероја Срђана Станчетића, да у наредном периоду морају бити подигнуте и бисте или спомен плоча и другим палим борцима из тог периода.
Постављењу нове бисте, присуствовали су и некадашњи припадници 63. падобранске бригаде, додаје се у саопштењу.
Blago staro 255 godina: Prvi srpski magazin izložen u Biblioteci grada Beograda!

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Селаковић на постављању нове бисте Срђану Станчетићу се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.