Грујчић: Шесторо деце и наставница су збринути у здравстевним установама

Izvor: GradskeInfo.rs, 03.Maj.2023, 15:46

Грујчић: Шесторо деце и наставница су збринути у здравстевним установама

Министрака здравља Даница Грујичић рекла је да је данас осморо деце и један човек који је радио свој посао изгубило живот у школи и да нажалост не постоји могућност да се они врате, а шесторо деце и њихова наставница су збринути у здравственим установама у Београду. Фото: Танјуг/Јадранка >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Илић „Троје деце је у Униветзитетској дечијој клиници у Тиршовој и четворо – троје деце и наставница у Ургентном центру, два дечака која су смештена у Тиршовој, имају повреде доњих екстремитета, односно ногу и они су стабилно, нажалост девојчица је претрпела прострелну повреду главе и она је критично, урађена јој је операција и све што је могло да се учини, међутим оштећење је велико и за њен живот се боре“, рекла је министарка.
Она је додала да је у Ургентом центру троје деце, девојчица која је примљена са прострелном раном трбуха, и њој нису нађене унутрашње повреде и стабилно је има и повреду руку.
„Затим дечак који има провреду ноге је тренутно у ортопедској сали и дечак који је прострељен кроз грудни кош, врат и има повреду кичме, 5. и 6. вратног пршљена и он је најтеже повређен од ових који су у УЦ, операција траје још увек, рађена су и нека додатна снимања, мораће да се раде и врше интервенције. Наставница која има повреду карлице и руку, тренутно је у сали и обрађују јој руке, карлица је збринута и она је у живптној опасности“, рекла је Грујичић.
Она је изразила саучешће у своје и у име Министарства и целе владе родитељима коју су децу изгубили, испратили у школу. „За 40 година у здравству, од деведесетих година када сам се свачега нагледала, ово је можда моје најстршпније искуство како као лекра, тако и као човека“, рекла је она.
Министарка се захвалила својим колегама који су пружили све како би спасили повређене и пожелела да се деца и наставница опораве.
Додала је и да ће Инстутут за ментално здравље организовати две линије на који ће сви они који осећају потребу за психолошком потребу да се јаве.
„Ја сам са др Милицом Пејчић, која је директорка, разговарала ако неко има потребу биће примљен на разговор лично, да му се помогне и да савет“, рекла је она.
О здравственом стању дечака који је све ово урадио, додала је министарка одлучиће одговарајуће институције.
Ružić: Od petka trodnevna žalost u Srbiji, nastava danas otkazana

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Грујчић: Шесторо деце и наставница су збринути у здравстевним установама се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.