Узбекистан: Прихваћени уставни амандмани, још два мандата председника Мирзијојева

Izvor: GradskeInfo.rs, 01.Maj.2023, 10:03

Узбекистан: Прихваћени уставни амандмани, још два мандата председника Мирзијојева

У Узбекистану је на референдуму прихваћен пакет уставних амандмана, који ц́е омогуц́ити председнику Шавкату Мирзијојеву да се кандидује за још два седмогодишња мандата, након окончања актуелног 2026. године, показују данас прелиминарни резултати. Фото: Танјуг/Uzbekistan’s Presidential >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Press Office via AP Према тим резултатима, на референдуму у недељу за промену устава гласало је 90,21 одсто бирача, пренео је Ројтерс.
Мирзијојев (65) је отворио економију бивше совјетске републике према свету и знатно побољшао везе са Западом, подсећа британска агенција.
Агенција наводи да западни партнери Ташкента вероватно нец́е одобрити проширење председничких овлашц́ења, али да Узбекистан мало ризикује, с обзиром на то да Запад тражи подршку бивших совјетских нација у свом настојању да Русију изолује због рата у Украјини.
Erdogan: Turski obaveštajci u Siriji eliminisali lidera Islamske države

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Узбекистан: Прихваћени уставни амандмани, још два мандата председника Мирзијојева се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.