ДНП: Скупштина Зете поништава одлуку о признају тзв. Косова

Izvor: GradskeInfo.rs, 28.Apr.2023, 16:44

ДНП: Скупштина Зете поништава одлуку о признају тзв. Косова

На данашњој седници Председништва ДНП-а снажно је поздрављена и подржана одлука одборничког клуба „За будућност Зете“ предвођеног Демократским фронтом да на наредној сједници Скупштине општине Зета донесе Декларацију о поништењу и неважењу одлуке о признавању тзв. државе >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Косово на територији зетске општине, саопштено је из Демократске народне партије. Фото: borba.me „Упркос чињеници да је преко 85 % грађана Црне Горе било против признања тзв. државе Косово и њеног укључивања у међународне организације, јер је то у супротности са Резолуцијом 1244 Савета безбедности УН-а, владе Здравка Кривокапића и Дритана Абазовића су наставиле континуитет спољне политике Мила Ђукановића и Душка Марковића која је у супротности са националним интересима Црне Горе и већине њених грађана. Зато Председништво ДНП-а у потпуности подржава став одборничког клуба „За будућност Зете“, да Декларацијом о поништењу и неважењу одлуке о признању тзв. Косова искаже неслагање са мањинском политиком владе Дритана Абазовића, али и свих претходних влада које су супротно већинској вољи грађана спроводиле и спроводе издајничку спољну политику усмерену против интереса Црне Горе и најближе нам државе у региону Србије”, саопштили су из ДНП-а.
Председништво Демократске народне партије очекује да након изгласавања ове Декларације у Скупштини Зете, и друге општине у Црној Гори у којима већину чине странке некадашње тридесетоавгустовске већине, донесу исту Декларацију и тако започну процес повратка Црне Горе својим историјским, духовним и државотврним извориштима.
Vučić: Smisao Kurtijeve odluke o mostu je da nas uvuče u rat

Преузмите андроид апликацију.
Чланак ДНП: Скупштина Зете поништава одлуку о признају тзв. Косова се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.