Петковић: Куртијеви специјалци зауставили и привели раднике Поште Србије

Izvor: GradskeInfo.rs, 26.Apr.2023, 18:54

Петковић: Куртијеви специјалци зауставили и привели раднике Поште Србије

Припадници специјалне полиције тзв. Косова данас су зауставили и привели на пункту на Бистричком мосту возача и два радника “Поште Србије“ који су регуларно превозили новац из Трезора у Лепосавићу ка Косовској Митровици, саопштио је директор Канцеларије за КиМ Владе Србије >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Петар Петковић. Фото: Танјуг/Милош Миливојевић “Припадници Куртијеве специјалне полиције зауставили су данас и привели на злогласном пункту на Бистричком мосту возача и два радника Поште Србије који су регуларно превозили новац из Трезора у Лепосавићу ка Косовској Митровици.
Они су, заједно са новцем намењеним редовним финансијским плаћањима, спроведени ка царинском терминалу у јужној Косовској Митровици, а са њима се налазе и наши представници на терену“, навео је Петковић.
Како се наводи у саопштењу Канцеларије за КиМ, Петковић је истакао да овај очајнички потез представља освету премијера привремених приштинских институција Аљбина Куртија Србима након дебакла који је доживео на изборима и нови је покушај подизања тензија на северу Косова и Метохије у режији Приштине.
“Реч је о наставку сталних политичких и административних препрека које Приштина поставља а које имају за циљ да отежају платни промет на северу Косова и Метохије, иако на то немају апсолутно никакво право. Срби имају свако легално, легитимно и законско право да користе свој новац и то се не доводи у питање“, додао је Петковић.
Он је истакао да је слобода несметаног платног промета гарантована договорима у Бриселу и да ће тек након формирања ЗСО, ту надлежност преузети ЗСО.
“О овом опасном потезу Приштине и Куртија одмах сам директно обавестио Мирослава Лајчака, као и Сједињене Америчке Државе и очекујемо њихову дипломатску акривност у циљу смиривања тензија које Приштина производи. Овај потез пажљиво је срачунат и пред наставак бриселског дијалога и показује да Курти не жели никакву нормализацију односа нити формирање ЗСО“, додао је Петковић.
Međunarodni kurs u Centru ABHO u Kruševcu

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Петковић: Куртијеви специјалци зауставили и привели раднике Поште Србије се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.