Захарова: Москва констатовала спремност Пекинга да успостави преговоре

Izvor: GradskeInfo.rs, 26.Apr.2023, 14:49

Захарова: Москва констатовала спремност Пекинга да успостави преговоре

Портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова изјавила је данас да је Москва констатовала спремност Пекинга да успостави преговарачки процес, али и истакла да није проблем у недостатку добих планова. Фото: Танјуг „Примећујемо спремност кинеске стране да >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << уложи напоре за успостављање преговарачког процеса. Кијевски режим до сада показује своје одбацивање било каквих разумних иницијатива, усмерених на политичко и дипломатско решење украјинске кризе, а евентуални пристанак на преговоре условљен је ултиматумима са намерно нереалним захтевима“, рекла је Захарова.
Коментаришући данашњи телефонски разговор украјинског председника Володимира Зеленског и његовог кинеског колеге Си Ђинпинга, Захарова је истакла да власти у Кијеву и “њихови западни кустоси“ већ демонстрирали способност да окончају мирољубиве иницијативе.
“Према томе, мало је вероватно да ће било какве позиве на мир на адекватан начин примити марионете које контролишу из Вашингтона“, рекла је Захарова. Раније данас, кинески председник Си Ђинпинг разговарао је телефоном са украјинским председником Володимиром Зеленским, којем је пренео да ће Кина послати представнике у Украјину и са свим странама разговарати о решавању кризе у тој земљи.
Ово је први контакт двојице лидера од почетка сукоба у Украјини, а Си је пренео Зеленском да ће Кина послати специјалне представнике у Украјину и са свим странама разговарати о решавању кризе у тој земљи.
Зеленски је на Твитеру објавио да је имао дуг и садржајан разговор са Сијем. „Верујем да ће то, као и именовање украјинског амбасадора у Кини, дати снажан подстицај развоју наших билатерални односа“, поручио је Зеленски.
Украјински председник је у више наврата тражио од Сија да се састану, посебно после посете кинеског председника Москви у марту.
Si Zelenskom:Poslaćemo predstavnike u Ukrajinu i razgovarati sa svima o krizi

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Захарова: Москва констатовала спремност Пекинга да успостави преговоре се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.