Си Зеленском: Послаћемо представнике у Украјину и разговарати са свима о кризи

Izvor: GradskeInfo.rs, 26.Apr.2023, 14:41

Си Зеленском: Послаћемо представнике у Украјину и разговарати са свима о кризи

Кинески председник Си Ђинпинг разговарао је данас телефоном са украјинским председником Володимиром Зеленским, којем је пренео да ће Кина послати представнике у Украјину и са свим странама разговарати о решавању кризе у тој земљи. Фото: Танјуг/Yue Yuewei/Xinhua via AP Ово је први контакт >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << двојице лидера од почетка сукоба у Украјини, а Си је пренео Зеленском да ће Кина послати специјалне представнике у Украјину и са свим странама разговарати о решавању кризе у тој земљи.
Си је рекао да ће се Кина усредсредити на промовисање мировних преговора и уложити напоре да дође до прекида ватре што је пре могуће, преноси Ројтерс.
Зеленски је на Твитеру објавио да је имао дуг и садржајан разговор са Сијем. „Верујем да ће то, као и именовање украјинског амбасадора у Кини, дати снажан подстицај развоју наших билатерални односа“, поручио је Зеленски.
Си је почетком априла изразио спремност да разговара са Зеленским.
Украјински председник је у више наврата тражио од Сија да се састану, посебно после посете кинеског председника Москви у марту.
Nuklearna katastrofa koja je promenila svet: 37 godina od eksplozije u Černobilju

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Си Зеленском: Послаћемо представнике у Украјину и разговарати са свима о кризи се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.