Izvor: GradskeInfo.rs, 26.Apr.2023, 14:34

Завирите у мозак једног тинејџера кроз представу “ТинТок”

Представа “ТинТок”, која је премијерно изведена 23. априла у Новом Саду, открила је све мале и велике бриге једног тинејџера, а за НС Уживо говорила је Ана Ковачић која је била део стручног тима који је радио на представи и открила због чега је овај мјузикл тако посебан. Фото: >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Борислав Мандић/Уступљене фотографије Конфликт није решење већ разговор и дијалог, томе бисмо требали учити децу
„Ово јединствено драмско – музичко дело у ком је петнаесторо тинејџера учествовало у психолошким радионицама, на којима су разговарали о својим свакодневним проблемима, свету који их окружује, о својим запажањима, бригама и радостима. Они су били одабрани, не путем неке аудиције, већ су се самовољно пријавили јер су желели да учествују у тим радионицама. Још је интересантније што су то тинејџери који су аматери са мање или више глумачког или певачког искуства.
Кроз ову представу они су сазрели, а представа се конкретко базирала на кратким скицама из једног тинејџерског живота. Желели смо да прикажемо како то они виде себе и како млади људи оптимистично гледају на живот. На крају они схватају колико је лепо то доба у којем су и да све муке кроз које пролазе могу да савладају неким асертивним понашањем“, рекла је Ана Ковачић која је радила на мјузиклу као музички педагог.
Ковачић је такође додала и да су сва деца врло озбиљно приступила овом пројекту и ухватила се у коштац са проблемима јер данас има много крајности како у школској клупи тако и у ширем окружењу.
Важно је да ова представа заживи како би је погледало што више основаца Фото: Борислав Мандић/Уступљене фотографије „Интересантно је да су на предпремијери ове представе гледаоци заправо били њихови другари из школе, а то је значајно из разлога што су они сами допрли до својих вршњака и на такав начин међусобно научили и увидели нове ствари“, рекла је Ковачић.
Ова представа пре три дана премијерно је приказана у Новом Саду, а наша саговорница истакла је да су утисци сјајни јер је ово мјузикл који се дуго спремао, а врло је иновативан и изненађујућ.
У представи играју Мила Миладиновић, Милица Душанић, Софија Сантовац, Анђела Ненадовић, Милица Миљуш, Љубица Кметовић, Ксенија Бушковић, Ивана Вучковић, Дина Миладиновић, Христина Анђелковић, Јелисавета Лончар, Алекса Перић, Димитрије Кобиљски, Алекса Тодоровић и Огњен Поповић уз пратњу Марка Живковића на клавиру, Давида Ладичорбића на перкусијама и Иване Вучковић на гитари.
Аутори текста су полазници Драмског студија Позоришта младих и солисти “Бајићевих славуја”, аутор песме “Фурам свој фазон” је Ксенија Бушковић, аутори песме “Родитељски реп” су Христина Анђелковић и Алекса Перић, док песме “Фигаро на родитељски начин” и “Песма о (м)ученику Кобиљском” потписује Славица Вучетић. Фото: Борислав Мандић/Уступљене фотографије Представа је реализована у сарадњи са Центром за драмску едукацију “Театрополис”, Центром за едукацију “Гаудиум” и Музичком школом “Исидор Бајић” уз стручни тим сарадника који чине: Сава Илија Брцански (композитор), Ана Ковачић (музичко – педагошки рад са децом), Мила Радовановић (психолог), Маша Јовичић (дефектолог), Славица Вучетић (драмско – педагошки рад са децом, кореографије и режија), Тамара Ковачић (дизајн плаката), Ђорђе Илић (дизајн звука) и Ратко Јерковић (дизајн светла).
Lutkarska predstava „Otkud šlem u babinoj bašti?“ u Muzeju Vojvodine

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Завирите у мозак једног тинејџера кроз представу “ТинТок” се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.