Лавров: Прелазак на обрачуне у националним валутама не може се зауставити

Izvor: GradskeInfo.rs, 26.Apr.2023, 07:46

Лавров: Прелазак на обрачуне у националним валутама не може се зауставити

Прелазак на обрачуне у националним валутама, који заобилазе долар, не може се зауставити, рекао је руски министар спољних послова Сергеј Лавров. Фото: Танјуг/AP/Russian Foreign Ministry Press Service
Он је то изјавио на конференцији за новинаре након посете Њујорку у оквиру московског председавања >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Савету безбедности УН, пренео је ТАСС.

„Американци су започели процес дедоларизације“, рекао је Лавров.
Истакао је да је неминован прелазак на обрачуне у националним валутама, које нису долар, евро и јен.
„Будућност међународног валутног финансијског система, укључујући Међународни монетарни фонд (ММФ) и Светску банку, остаје да се види“, нагласио је министар спољних послова Русије на конференцији за новинаре у седишту Уједињених нација.
УН: Индија ће до краја ове седмице престићи Кину по броју становника

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Лавров: Прелазак на обрачуне у националним валутама не може се зауставити се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.