Немачка: Кина мора да разјасни свој став о суверенитету бивших совјетских држава

Izvor: GradskeInfo.rs, 24.Apr.2023, 14:51

Немачка: Кина мора да разјасни свој став о суверенитету бивших совјетских држава

Влада Немачка очекује да Кина разјасни свој став о суверенитету бивших совјетских држава, изјавио је данас портпарол немачког Министарства спољних послова. Фото: Танјуг/Sergei Bobylev, Noel Celis/Pool Photos via AP Претходно је портпаролка кинеског Министарства спољних послова Мао Нинг изјавила >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << да Кина поштује суверенитет, независност и територијални интегритет свих земаља и да подржава циљеве и принципе Повеље Уједињених нација, пренео је Ројтерс.
Мао је на редовном брифингу за медије рекла да њене изјаве о суверенитету представљају званични став кинеске владе.
Она је тако одговорила на питање да ли став кинеског амбасадора у Паризу Луа Шајеа, о суверенитету бивших совјетских држава представља званични став Кине. Лу је у интервјуу за француску телевизију у петак, упитан о свом ставу о томе да ли је Крим део Украјине или не, рекао да је историјски то био део Русије и да га је понудио Украјини бивши вођа Совјетског Савеза Никита Хрушчов.
„Земље бившег С С СР-а немају стварни статус према међународном праву, јер не постоји међународни уговор којим би материјализовале свој суверени статус“, казао је Лу.
Portparolka MSP:Kina poštuje suverenitet i teritorijalni integritet svih zemalja

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Немачка: Кина мора да разјасни свој став о суверенитету бивших совјетских држава се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.