Представљање награђене песничке збирке „Сушти“ у читаоници Градске библиотеке

Izvor: GradskeInfo.rs, 24.Apr.2023, 10:35

Представљање награђене песничке збирке „Сушти“ у читаоници Градске библиотеке

У уторак, 25. априла, са почетком у 19:00 часова, у читаоници Градске библиотеке (Дунавска 1) биће представљање награђене песничке збирке „Сушти“, ауторке Жељке Аврић. Фото: Pixabay/Pexels О збирци ће говорити песник Мирослав Алексић и ауторка збирке Жељка Аврић. Уредница програма је Весна >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Живковић.
Својом новом песничком збирком „Сушти“ Жељка Аврић потврђује не само да је потпуно овладала вештином потчињавања речи правилима сонетне форме већ и мајсторством упесмљавања различитих емотивних стања којима је удахнула топлину, иако их је укомпоновала у врло захтевне песничке моделе. Способношћу да сонетном формом снажно искаже умне мисли, исцизелирана душевна стања и вредне поруке, песникиња је показала несумњив песнички дар. Зрела поезија, изграђена поетика, смислене риме, складност рефлексије и емоција, све у духу наслова, основне су карактеристике ове збирке, која је у мотивском погледу целовита. Тематике што се тиче, Млеч и Со, како гласе наслови циклуса, указују на то да се песникиња бави заиста оним што чини суштину егзистенције. (из образложења Жирија за годишњу награду УКРС)
Top 10 naslova iz Gradske biblioteke koje morate pročitati ovog proleća

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Представљање награђене песничке збирке „Сушти“ у читаоници Градске библиотеке се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.