САД изразиле забринутост јер је Азербејџан успоставио контролни пункт на Лачину

Izvor: GradskeInfo.rs, 23.Apr.2023, 20:00

САД изразиле забринутост јер је Азербејџан успоставио контролни пункт на Лачину

Амерички Стејт департмент саопштио је данас да је „дубоко забринут“ због тога што је Азербејџан успоставио контролни пункт на коридору Лачин, једином копненом путу до спорног региона Нагорно-Карабах. Фото: WikimediaCommons/Matt H. Wade Влада САД је оценила да је успостављањем контролног >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << пункта подривено настојање да се успостави поверење у мировни процес, пренео је Ројтерс.
Азербејџан је саопштио данас да је успоставио контролни пункт на коридору Лачин након пуцњаве на граници између азербејџанских и јерменских снага.
Азербејџан је саопштио да је успоставио контролни пункт због тога што Јерменија наводно користи пут за транспорт оружја.
Јерменски званичници су рекли да Азербејџан поставља „илегални контролни пункт на мосту Хакари на коридору Лачин, једином путу преко Азербејџана који повезује Јерменију са Нагорно-Карабахом.
Министарство одбране Јерменије саопштило је да је војник Артјом Погосјан убијен јутрос када су азербејџанске снаге отвориле ватру на јерменски положај у Сотку, јерменском селу на истоку језера Севан.
Азербејџан је негирао да је убио јерменског војника.
Азербејџан је тврдио да су јерменски војници пуцали на азербејџанске јединице у округу Лачин, што је Јерменија демантовала.
Нагорно-Карабах је међународно признат као део Азербејџана, али његових 120.000 становника су претежно етнички Јермени који су се отцепили од званичног Бакуа у рату 1990-их.
Šta očekuje kubanskog predsednika u drugom mandatu?

Преузмите андроид апликацију.
Чланак САД изразиле забринутост јер је Азербејџан успоставио контролни пункт на Лачину се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.