Блинкен: Амбасада САД привремено обуставила рад у Картуму због оружаних сукоба

Izvor: GradskeInfo.rs, 23.Apr.2023, 08:33

Блинкен: Амбасада САД привремено обуставила рад у Картуму због оружаних сукоба

Амерички државни секретар Антони Блинкен потврдио је да је амбасада Сједињених Америчких Држава у главном граду Судана, Картуму привремено обуставила рад због оружаних сукоба у тој земљи. Фото: Танјуг/AP Photo/Abdullah Moneim Блинкен је рекао да су комплетно особље амбасаде САД и чланови >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << њихових породица безбедно евакуисани из Картума и најавио да ће званични Вашингтон наставити да помаже Американцима који су
остали у Судану.
У операцији евакуације која је изведена у координацији са паравојним Суданским снагама за брзу подршку (РСФ), учествовало шест авиона, наводи Ројтерс.
Укупно је око 100 службеника америчке амбасаде у Картуму, укључујући мали број дипломата из других земаља, евакуисано.
Амерички авиони су без проблема слетали и полетали из Судана, рекао је амерички војни званичник и потврдио да је значајан број локалног особља остао да чува зграду амбасаде, преноси Ројтерс.
Спорадична пуцњава одјекује главним градом Судана, иако су сукобљене стране пристале на прекид ватре, пренео је раније Ројтерс.
Лавров у понедељак у Њујорку са генералним секретаром УН Гутерешом

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Блинкен: Амбасада САД привремено обуставила рад у Картуму због оружаних сукоба се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.