Главна уредница немачког Актуела отпуштена због лажног интервјуа са Шумахером

Izvor: GradskeInfo.rs, 23.Apr.2023, 08:28

Главна уредница немачког Актуела отпуштена због лажног интервјуа са Шумахером

Издавачи немачког часописа „Актуел“, који је објавио „интервју“ са бившим возачем Формуле 1 Михаелом Шумахером, који је креирала вештачка интелигенција, отпустили су главну уредницу и извинили се Шумахеровој породици. Фото: Wikimediacomons/Alberto-g-rovi Седмоструки шампион света у Формули >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << 1 (54) није виђен у јавности од децембра 2013. године, када је задобио тешку повреду мозга у несрећи на скијању у француским Алпима.
Шумахерова породица је ове седмице саопштила да планира покретање судског поступка против недељног магазина „Актуел“ у власништву медијске групе Функе.
“Овај неукусан и обмањујући чланак никада није требало да се појави“, рекла је генерална директорка Функеа Бјанка Полман.
Главна уредница магазина Ен Хофман, која ту дужност обавља од 2009. године, разрешена је дужности.
Најновије издање „Актуела“ има насловну страну на којој је слика насмејаног Шумахера и наслов који обећава: „Михаел Шумахер, први интервју“.
Међутим, испоставило се да је на питања одговарала вештачка интелигенција.
Шумахерова породица чува строгу приватност у вези са здравственим стањем бившег возача.
„Живимо заједно код куће. Радимо терапију. Чинимо све што можемо да Михаелу буде боље и да му буде удобно, и да једноставно осети нашу породицу, нашу везу“, рекла је Шумахерова супруга Корина у документарцу за Нетфликс из 2021. године.
Megan uputila pismo kralju Čarlsu zbog rasizma u kraljevskoj porodici

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Главна уредница немачког Актуела отпуштена због лажног интервјуа са Шумахером се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.