Лула: Једноставно позивам на мир у Украјини

Izvor: GradskeInfo.rs, 23.Apr.2023, 07:37

Лула: Једноставно позивам на мир у Украјини

Бразилски председник Луиз Инасио Лула да Силва изјавио је данас “да једноставно позива на мир у Украјини“. Фото: Танјуг/AP Photo/Eraldo Peres Лулу су дочекали демонстранти током државне посете Португалији овог викенда због његових недавних изјава о сукобу у Украјини, јавио је Си-Ен-Ен.
>> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << /> „Никада нисам изједначавао Русију и Украјину. Знам шта је инвазија и шта је територијални интегритет. Али сада је рат већ почео и неко треба да разговара о миру“, написао је бразилски председник данас на Твитеру.
Лула је прошле седмице критиковао САД због „охрабривања“ рата у Украјини, што је изазвало низ критика, наводи америчка телевизијска мрежа.
“САД треба да престану да подстичу рат и почну да говоре о миру. Европска унија треба да почне да прича о миру…“, рекао је Лула новинарима прошлог викенда.
Лула је после тога осудио „кршење територијалног интегритета Украјине“, и повећао број позива на мир између Русије и Украјине.
„Док моја влада осуђује нарушавање територијалног интегритета Украјине, ми се залажемо за политичко решење сукоба путем преговора“, рекао је Лула после састанка са румунским председником Клаусом Јоханисом у среду.
Приступ бразилског председника „ставља жртву и агресора на исти ниво“, рекао је у уторак портпарол украјинског министра спољних послова Олег Николенко.
„Земље које помажу Украјини да се одбрани од смртоносне агресије, оптужене су за подстицање рата, што не одговара стварном стању“, написао је Николенко на Фејсбуку.
Kijev planira primenu softvera SAD u analizi podataka o ruskim ratnim zločinima

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Лула: Једноставно позивам на мир у Украјини се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.