Шумахерова породица тужи немачки лист због лажног интервјуа урађеног вештачком интелигенцијом

Izvor: GradskeInfo.rs, 21.Apr.2023, 20:15

Шумахерова породица тужи немачки лист због лажног интервјуа урађеног вештачком интелигенцијом

Породица Михаела Шумахера планира судски поступак против немачког недељника због „интервјуа” са седмоструким шампионом Формуле 1 који је генерисан од стране вештачке интелигенције. Фото: Wikimediacomons/Alberto-g-rovi Немачки лист „Актуел” је на својој насловној страни објавио ексклузивни >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << интервју са Шумахером. Који није виђен у јавности од када је задобио озбиљну повреду мозга у несрећи на скијању у децембру 2013. године.
Из часописа су тврдили да је у питању први интервју са шампионом Ф1 од несреће, уз обећање да „нема оскудних, небулозних полуреченица од пријатеља”, већ да су у питању „прави одговори од њега, Мајкла Шумахера”.
Наводни Шумахерови цитати гласе: „Мој живот се потпуно променио од несреће. То је било ужасно време за моју жену, моју децу и целу породицу. Био сам тако тешко повређен да сам месецима лежао у некој врсти вештачке коме. Јер иначе моје тело не би могло да се носи са свиме”.
Испоставило се да је цитате произвела вештачка интелигенција. Поднаслову пише да интервју „звучи варљиво реално“.
Породица Шумахер потврдила је новинској агенцији Ројтерс да планира покретање судског поступка.
Makron ima najslabiju podršku od izbora 2017

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Шумахерова породица тужи немачки лист због лажног интервјуа урађеног вештачком интелигенцијом се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.