Поповић са Брамерцом о наставку сарадње

Izvor: GradskeInfo.rs, 21.Apr.2023, 20:10

Поповић са Брамерцом о наставку сарадње

Министарка правде Маја Поповић састала се данас са главним тужиоцем Механизма за међународне кривичне трибунале Сержом Брамерцом са којим је разговарала о наставку сарадње између Републике Србије и Механизма. Фото: Танјуг/Владимир Шпорчић Она је том приликом истакла да Србија >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << води одговорну политику. У чијем фокусу је нормализација односа и изградња поверења у региону. Што је предуслов стабилности и привредног развоја земаља Југоисточне Европе, саопштило је ресорно министарство.
Из тог разлога, кажњавање ратних злочина и остварење правде представља приоритет регионалне правосудне сарадње, указала је Поповић.
Она је посебно нагласила потребу да Механизам за међународне трибунале са једнаком посвећеношћу приступа процесуирању лица одговорних за тешка кршења међународног хуманитарног права. Без обзира из ког дела бивше Југославије учиниоци долазе, наводи се у саопштењу.
Predsednik Vučić o izveštaju EP: Jasno je da Srbija mora da plati cenu za nezavisnu politiku

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Поповић са Брамерцом о наставку сарадње се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.