Маск: Тесла ће наставити да снижава цене електричних возила

Izvor: GradskeInfo.rs, 20.Apr.2023, 11:40

Маск: Тесла ће наставити да снижава цене електричних возила

Шеф Тесле Илон Маск саопштио је да ће та компанија и даље снижавати цене својих електричних возила да би подстакла потражњу. Фото: Танјуг/David Zalubowski Маск тврди да Тесла може да финансијски издржи снижавање цена својих производа, по цену смањења свог оперативног профита, и тако >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << стекне предност над конкуренцијом, преноси Блумберг.
Цене аутомобила Тесла су у осетном паду. Основна цена за Теслин Модел 3 је први пут за неколико година пала испод 36.471 евра, што значи да је од почетка године цена овог возила смањена за око 6.381 евра.
Ово снижење се одразило и на оперативни профит Тесле у првом кварталу ове године, који је износио 11, 4 одсто, што је за 4, 6 одсто мање него у претходном кварталу.
Теслин оперативни профит у првом кварталу претходне године је износио 19,2 одсто, подсећа Блумберг. Упркос овом паду, Тесла може да се похвали већим оперативним профитом него што има већина произвођача аутомобила.
Џенерал моторс је у 2022. години забележио оперативни профит од 6, 6 одсто, а компанија Форд само четири одсто.
Završena ski-sezona na Kopaoniku

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Маск: Тесла ће наставити да снижава цене електричних возила се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.