Словачка обуставила увоз украјинског жита

Izvor: GradskeInfo.rs, 17.Apr.2023, 14:01

Словачка обуставила увоз украјинског жита

Словачка ће привремено обуставити увоз житарица и других производа из Украјине, саопштила је Канцеларија Владе Републике Словачке, наводећи да ће то бити тема састанка међуресорне радне групе. Фото: Танјуг/AP Photo/Efrem Lukatsky Словачки пољопривредници не могу да се такмиче са увозом >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << јефтиног украјинског жита, што може проузроковати егзистенцијалне проблеме, пише словачка Правда.
Министарство пољопривреде и руралног развоја саопштило је да је на нивоу владе потребно увести строже мере за регулисање увоза робе из Украјине.
Министарство је упозорило да је исцрпело све законске опције за регулисање увоза из Украјине уз одржавање коридора солидарности, који су првобитно били намењени за извоз житарица у треће земље. Међутим, велике количине житарица завршавају у европским складиштима и изазивају дестабилизацију тржишта у земљама чланицама ЕУ.
Европска комисија је критиковала обустављање увоза пољопривредних производа из Украјине у Пољску и Мађарску, напомињући да трговинска политика спада у искључиву надлежност ЕУ, те су стога, како је наведено, једностране мере неприхватљиве, подсећа словачки лист.
Pogrešni odgovori zapadnih zemalja koštaće svetsku ekonomiju mnogo u budućnosti

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Словачка обуставила увоз украјинског жита се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.