Протести у Француској након подршке Уставног суда пензионој реформи

Izvor: GradskeInfo.rs, 15.Apr.2023, 08:45

Протести у Француској након подршке Уставног суда пензионој реформи

Око 4.000 људи окупило се синоћ испред зграде Градског већа у Паризу након што је Уставни суд подржао повећање старосне границе за пензију са 62 на 64 године, одбацујући захтев противника да се распише референдум. Фото: Танјуг/АР/Thibault Camus Демонстранти су у центру града палили канте >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << за смеће и узвикивали пароле.
Учесници протеста носили су транспаренте на којима је писало „клима гнева“ и „нема краја штрајковима док се реформа не повуче, преноси Ројтерс.
Полиција је блокирала улицу Риволи и користила пендреке и сузавац.
Протести су одржани и у Рену, Лиону, Ници и другим градовима Француске.
У Рену се окупило неколико стотина демонстраната који се противе пензионој реформи, а, како јавља БФМТВ, поједини су запалили врата полицијске станице у том граду.
Тензија је било и у Нанту, где су демонстранти бацали стаклене флаше на фасаду зграде префектуре, на шта је полиција одговорила млазовима воде.
Министар унутрашњих послова Француске Жералд Дарманин поручио је на свом Твитер налогу да ће сви починиоци бити процесуирани.
Он је осудио поступке „насилника“, које је оценио као „неприхватљиве“.
Putin potpisao zakon o jedinstvenom registru vojnih obveznika

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Протести у Француској након подршке Уставног суда пензионој реформи се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.