Вучић, Брнабић и чланови Владе у четвртак с политичким представницима Срба са КиМ

Izvor: GradskeInfo.rs, 11.Apr.2023, 11:29

Вучић, Брнабић и чланови Владе у четвртак с политичким представницима Срба са КиМ

Директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић изјавио је данас да ће се председник Александар Вучић и цела Влада Србије, на челу са премијерком Аном Брнабић, у четвртак састати с политичким представницима Срба на КиМ како би разговарали о политичким закључцима који треба да се >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << донесу. Фото: Танјуг/Милош Миливојевић „Морамо да видимо шта ћемо у наредном периоду, с обзиром на то да је председник Вучић имао своје закључке, али када је чуо Србе и шта они траже и да су били много оштрији у својим захтевима, он је одустао од својих предлога, зато ћемо заједно да видимо који су то предлози и закључци које ћемо да донесемо“, рекао је Петковић за ТВ Прва.
Петковић је рекао да ће се разговарати и о томе шта ново може да се уради у социо-економском смислу по питању пројеката, инвестиционог прогама Владе Србије која сада, како је рекао, издваја највише средстава за последње три или четири деценије.
„Имамо велике инфраструктурне пројекте и гледамо како то додатно да појачамо“, рекао је Петковић. Говорећи о јучерашњој седници Одбора за КиМ коју су посланици опозиције напустили, Петковић је оценио да су то учинили према унапред припремљеном сценарију са циљем да се обесмисли та седница.
„Замислите лицемерје тих људи, предвођених Бошком Обрадовићем, Милицом Стаменковски, посланицима Вука Јеремића. Представници ДСС-а нису били на седници, а толико говоре о КиМ. Али су зато после били на некаквој конференцији, за коју се испоставило да је цео тај догађај био исцениран, синхронизован, и припремљен са намером да се обесмисли седница Одбора за КиМ“, рекао је Петковић за ТВ Прва.
Додао је да је представнике опозиције највише заболело што се он појавио на седници Одбора за КиМ и што је одржана, јер, како је рекао. „Ми немамо шта да кријемо, боримо се сваког дана за КиМ. Успели смо да извучемо максимум у готово немогућим условима и успели смо то у Охриду и Бриселу. И када говоримо о овом анексу, имплементационом плану, председник Александар Вучић ништа није потписао нити се усмено сагласио. Рекао је да у имплементацији идемо до наших црвених линија, а то је да никада нећемо дозволити да Косово постане члан УН, нити ћемо га признати“, поручио је Петковић.
Он подсећа да је председница Заветника Стаменковски Ђурђевић, као заменица председница Одбора за КиМ, тражила хитно заказивање седнице Одбора, те да је председник Одбора Милован Дрецун одмах заказао седницу за понедељак, која је била затворена за јавност зато што је Петковић на њој представљао Извештај за КиМ и говорио о дијалогу Београда и Приштине у Бриселу и свему ономе што о чему се разговарали у Охриду.
Директор Канцеларије за КиМ каже да је седница била затворена зато што ту има поверљивих ствари када је реч о извештају и када је реч о намерама Србије шта ће чинити у будућности по питању дијалога. „Нећемо да откривамо нашу позицију Аљбину Куртију. Нећемо да откривамо многе ствари које чинимо за српски народ на КиМ да не доводимо у питање њихов живот и опстанак, као и опстанак свих тих пројеката које успевамо да спроведемо на КиМ, јер улажемо више новца у КиМ, него у претходних 40 година“, рекао је Петковић.
Он даље наводи да је Дрецун отворио седницу, говорио два минута и да су га одмах прекинули лидер Двери Бошко Обрадовић и председница Заветника тражећи допуну дневног реда. „Они су почели да скачу, прегласавају све чланове Одбора. Нико не зна шта су желели. У једном тренутку Бошско Обрадовић рекао је да су дошли да чују о француско-немачком плану, а ја у руци држим предлог ЕУ, анекс о коме се разговарало у Охриду и то могу да потврде сви чланови Одбора који су били присутни. Па у руци држим та документа о којима желиш да разговарамо, о чему се овде ради?“, наводи Петковић.
Оценио је да је то што се догађало на седници Одбора за КиМ посебна срамота. „Док нападају Србе без разлога из чиста мира, опозиција уопште не хаје како људи живе и шта се дешава на КиМ, на све начине Курти покушава да протера наш народ и изазове сукобе, док ми чувамо мир, гледамо како да сачувамо наш народ и да обезбедимо бољи живот и просперитет, не само грађанима на КиМ, већ и целе Србије, као и да обезбедимо мир на целом Западном Балкану у ова тешка времена“, рекао је Петковић.
Petković: Ranjeni Srbin je stabilno, par milimetara ga je delilo da izgubi život

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Вучић, Брнабић и чланови Владе у четвртак с политичким представницима Срба са КиМ се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.