Борељ поздравио приступање Финске НАТО, најавио наставак ангажмана с Кином

Izvor: GradskeInfo.rs, 05.Apr.2023, 14:40

Борељ поздравио приступање Финске НАТО, најавио наставак ангажмана с Кином

 Европски комесар за спољну политику и безбедност Жозеп Борељ данас је поздравио приступање Финске НАТО-у, истакавши да су сада 22 од 27 земаља чланица ЕУ истовремено и чланице Алијансе. Фото: Танјуг/AP/Virginia Mayo “Ово чини ЕУ ближу НАТО-у, а оба блока оснажује. Надамо се да ће нам ускоро >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << доћи и Шведска“, рекао је Борељ у видео снимку објављеном на његовом профилу на Твитеру.
Он је навео да је ЕУ посвећена наставку конструктивног ангажмана са Кином, у циљу решавања глобалних изазова.
“Кина нам је потребна за решавање глобалних изазова и желимо да са њом конструктиван ангажман. Али, очекујемо да се Кина понаша позитивно, као конструктиван глобални играч, у вези са руском агресијом на Украјину, која представља кршење Повеље Уједињених нација“, рекао је Борељ.
Čavušoglu i Blinken razgovarali o kandidaturi Švedske za članstvo u NATO-u

Преузмите андроид апликацију.
 
Чланак Борељ поздравио приступање Финске НАТО, најавио наставак ангажмана с Кином се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.