Кина: Вежбе САД, Јапана и Ј. Кореје наставак тензија на Корејском полуострву

Izvor: GradskeInfo.rs, 03.Apr.2023, 17:20

Кина: Вежбе САД, Јапана и Ј. Кореје наставак тензија на Корејском полуострву

Заједничке војне вежбе САД, Јапана и Јужне Кореје у водама Јапанског мора, биће главни разлог за наставак тензија на Корејском полуострву, рекла је данас портпаролка кинеског министарства спољних послова Мао Нинг. Foto: Pixabay/Military_Material „Неке државе настављају да одржавају различите >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << војне вежбе око полуострва, што је главни разлог због чега је ситуација на полуострву остала напета у последње време“, рекла је Мао, преноси ТАС С.
Она је казала да би ове земље „требало да престану са војним притиском и створе повољне услове за деескалацију тензија и наставак дијалога на полуострву“.
Заједничке америчке, јапанске и јужнокорејске вежбе, у којима учествује носач авиона на нуклеарни погон УС С „Нимиц“, према писању јужнокорејске агенције Јонхап требало би да почну следеће недеље у водама Јапанског мора.
Севернокорејска државна новинска агенција КЦНА наводи да Пјонгјанг сматра вежбе САД и Јужне Кореје провокацијама и упозорава Вашингтон и Сеул да имају посла са нуклеарном силом.
Вархељи у Риму: Разговори о убрзаном процесу интеграција у ЕУ у новом окружењу

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Кина: Вежбе САД, Јапана и Ј. Кореје наставак тензија на Корејском полуострву се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.