Политико: Финска на корак од чланства у НАТО, у седишту алијансе постављају сауну

Izvor: GradskeInfo.rs, 01.Apr.2023, 09:48

Политико: Финска на корак од чланства у НАТО, у седишту алијансе постављају сауну

У Финској је сауна институција, налази се на Унесковој листи културне баштине и познато је да игра важну улогу у политичким преговорима, а некада је кружила шала да је земља „једну сауну удаљена“ од уласка у НАТО, пише Политико ЕУ. Фото: WikimediaCommons Руски напад на Украјину допринео >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << је да финска влада промени свој став о приступању западном војном савезу, нешто за шта је премијерка Сана Марин тврдила да је „веома мало вероватно“ пре него што је рат почео.
У Финској ће у недељу бити одржани парламентарни избори чији ће исход одредити политичку будућност премијерке Сане Марин, а само још одобрење турског парламента , које се очекује ускоро, дели земљу да постане чланица НАТО-а.
Влада Сане Марин је одбила да коментарише да ли је одлука о кандидатури за чланство у НАТО донета у сауни, али у седишту Северноатлантског пакта у Бриселу управо су поставили… сауну! Случајност? Можда, наводи бриселски портал.
San: Ursula fon der Lajen kanidat za novog šefa NATO-a, Britanije je ne podržava

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Политико: Финска на корак од чланства у НАТО, у седишту алијансе постављају сауну се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.